
![]() [zamknij] |
Żurawina liofilizowana - bez dodatku cukru! Bez konserwantów! Dzięki procesowi liofilizacji owoce żurawiny zachowują pierwotny kształt, kolor, aromat oraz ok 95% wszystkich cennych składników odżywczych.
Liofilizacja polega na suszeniu produktu poprzez wymrażanie wody. Takie produkty zachowują pełny skład witamin, minerałów i innych substancji odżywczych. Liofilizacja uważana jest za jedną z najlepszych metod utrwalania żywności. Proces liofilizacji skutecznie zabezpiecza produkty przed zepsuciem i co istotne - zachowuje niemal ich pełną wartość odżywczą. Produkty te są wytwarzane bez użycia jakichkolwiek dodatków chemicznych.
Zastosowanie:
Tabela wartości odżywczych w 100g.
Wartość energetyczna | 1101 kJ/264 kcal |
Tłuszcz | 3,3 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 39 g |
Cukry | 24 g |
Błonnik | 34 g |
Białko | 2,6 g |
Sól | 0,03 g |
*Referencyjna wartość do spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (2000 kcal/8400 kJ).
Składniki:
100% liofilizowana żurawina.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym chłodnym miejscu.
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać sezam i różne orzechy.