Olej kokosowy ze względu na niewyczuwalny zapach kokosa może być używany do przygotowania każdego rodzaju potraw bez zmiany ich smaku. Olej kokosowy doskonały do smażenia, gotowania, pieczenia.
Zastosowanie w kuchni:
- do pieczenia - użyj oleju kokosowego do wysmarowania formy do pieczenia, a także jako zamiennik margaryny w słodkich wypiekachWartość energetyczna | 3700 kJ/900 kcal |
Tłuszcz | 100 g |
w tym: | |
kwasy tłuszczowe nasycone | 92 g |
kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 7 g |
kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 1 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
*Referencyjna wartość do spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (2000 kcal/8400 kJ).
Składniki:
olej kokosowy nierafinowany, tłoczony na zimno (100%)
Sposób użycia:
Używany jest w kuchni do smażenia i pieczenia, jako dodatek do potraw, do smarowania pieczywa, może być też dodawany do sosów i do koktajli.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze, poniżej 21°C, produkt stały.
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać sezam, różne orzechy oraz zboża zawierające gluten.