Wysokiej jakości pasta migdałowa wytwarzana w tradycyjny sposób mielenia prażonych migdałów, aż do uzyskania konsystencji masła. Pasta ma kremową konsystencję o naturalnym delikatnym smaku migdałów. Doskonale nadaje się do smarowania kanapek, tostów, jako dodatek do ciast, różnych deserów czy przekąsek.
- Bez dodatku soli oraz cukru
- Bez konserwantów oraz wypełniaczy
- Nie zawiera oleju palmowego
Wartość odżywcza produktu w 100g
Wartość energetyczna 2489kJ/602kcal
Tłuszcz 50,6g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,9g
Węglowodany 9,5g
w tym cukry 3,9g
Błonnik 10,4g
Białko 21,9g
Sól 0,07g
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).
Sposób przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu spożyć w ciągu miesiąca.
Olej z migdałów na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym.
Produkt jest alergenem.
Składniki:
Pasta z migdałów prażonych 100%
Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu spożyć w ciągu miesiąca.
Informacja o alergenach:
Produkt jest alergenem.
Olej z migdałów na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym.