Koperek liofilizowany - Bez konserwantów! Dzięki procesowi liofilizacji koperek zachowuje pierwotny kształt, kolor, aromat oraz ok. 95% wszystkich cennych składników odżywczych. Liofilizacja polega na suszeniu produktu poprzez wymrażanie wody. Takie produkty zachowują pełny skład witamin, minerałów i innych substancji odżywczych. Liofilizacja uważana jest za jedną z najlepszych metod utrwalania żywności. Proces liofilizacji skutecznie zabezpiecza produkty przed zepsuciem i co istotne - zachowuje niemal ich pełną wartość odżywczą. Produkty te są wytwarzane bez użycia jakichkolwiek dodatków chemicznych.Liofilizacja zapewnia możliwość długotrawałego przechowywania żywności bez utraty smaku i jakości.
Koperek jest doskonałym dodatkiem do:
- Zup
- Kanapek
- Sałatek
- Twarogu
- Sosów
Tabela wartości odżywczych w 100g.
Wartość energetyczna |
1244 kJ/298 kcal* |
Tłuszcz |
5,6 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone |
1,4 g |
Węglowodany |
21,7 g |
Cukry |
12,9 g |
Błonnik |
31,8 g |
Białko |
26,5 g |
Sól |
<0,62 g |
*Referencyjna wartość do spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (2000 kcal/8400 kJ).
Składniki:
100% liofilizowany koperek.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Informacja o alergenach:Produkt może zawierać sezam i różne orzechy.