Suszone jabłka to zdrowa przekąska, która z powodzeniem może zastąpić chipsy ziemniaczane i słodycze, dostarczając w zamian wielu korzyści.
Jabłka posiadają w swoim składzie moc cennych wartości odżywczych i witamin, które w połączeniu z pysznym smakiem sprawiają, że warto włączyć je do swojej diety. Jabłka występują w wielu odmianach i są dostępne niezależnie od pory roku.
Suszone jabłka zawierają mnóstwo błonnika oraz witaminy z grupy B, kwercetynę, potas, bor, witaminę C.
Zastosowanie:
Doskonale nadają się jako samodzielna przekąska, a także jako dodatek do kompotu i musli.
Tabela wartości odżywczych w 100 g:
Wartość energetyczna |
1080 kJ/256 kcal |
Tłuszcz |
2,1 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone |
0,21 g |
Węglowodany |
52 g |
Cukry |
52 g |
Błonnik |
10,3 g |
Białko |
2,1 g |
Sól |
0,03 g |
*Referencyjna wartość do spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (2000 kcal/8400 kJ).
Składniki:
jabłka suszone, substancja konserwująca - pirosiarczyn sodu.
Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać sezam i różne orzechy oraz zboża zawierające gluten.