Szczypiorek liofilizowany - Bez konserwantów! Dzięki procesowi liofilizacji szczypiorek zachowuje pierwotny kształt, kolor, aromat oraz ok. 95% wszystkich cennych składników odżywczych. Liofilizacja polega na suszeniu produktu poprzez wymrażanie wody. Takie produkty zachowują pełny skład witamin, minerałów i innych substancji odżywczych. Liofilizacja uważana jest za jedną z najlepszych metod utrwalania żywności. Proces liofilizacji skutecznie zabezpiecza produkty przed zepsuciem i co istotne - zachowuje niemal ich pełną wartość odżywczą. Produkty te są wytwarzane bez użycia jakichkolwiek dodatków chemicznych.Liofilizacja zapewnia możliwość długotrwałego przechowywania żywności bez utraty smaku i jakości.
Szczypiorek jest doskonałym dodatkiem do:
- Zup
- Kanapek
- Jajecznicy
- Sałatek
- Twarogu
- Sosów
Tabela wartości odżywczych w 100g.
Wartość energetyczna |
1352 kJ/323 kcal* |
Tłuszcz |
4,2 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone |
1 g |
Węglowodany |
34 g |
Cukry |
21,8 g |
Błonnik |
30,8 g |
Białko |
21,9 g |
Sól |
<0,002 g |
*Referencyjna wartość do spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (2000 kcal/8400 kJ).
Składniki:
100% liofilizowany szczypiorek.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Informacja o alergenach:Produkt może zawierać sezam i różne orzechy.