PISTACJE PRAŻONO - SOLONE
Pistacje prażono-solone stanowią bogate źródło jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Duża zawartość witamin i minerałów. Szczególnie wartościowa jest duża zawartość witaminy B6. Spośród minerałów pistacje zawierają przede wszystkim potas, żelazo, fosfor, miedź, magnez i cynk.
Pistacje mają kremową konsystencję i naturalnie słodki, a jednocześnie ziemisty smak.
Zastosowanie:
Spożywa się je na surowo, prażone lub dodaje do deserów, ciast, tortów, strucli czy sałatek.Kremowa konsystencja orzecha i jego ziemiste odcienie sprawiają, że jest to wspaniały orzech do sparowania z pikantnym i kwaśnym smakiem. Dobrze smakuje z przyprawami dodającymi pikanterii.
Tabela wartości odżywczych w 100g:
Wartość energetyczna |
2461 kJ/586 kcal |
Tłuszcz |
46 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone |
5,6 g |
Węglowodany |
16,5 g |
Cukry |
7,8 g |
Błonnik |
10,3 g |
Białko |
21,3 g |
Sól** |
1 g |
*Referencyjna wartość do spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (2000 kcal/8400 kJ).
Składniki:Orzechy pistacjowe, sól
Sposób przechowywania:Produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacje o alergenach:Produkt może zawierać
sezam, różne orzechy oraz zboża zawierające gluten.