Truskawka liofilizowana 25 g
CAŁE OWOCE
Produkt bez dodatku cukru. Bez konserwantów. Dzięki procesowi liofilizacji owoce truskawki zachowują pierwotny kształt, kolor, aromat oraz ok 95% wszystkich cennych składników odżywczych.Truskawka zawiera potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, miedź, mangan, jod, tiamina, ryboflawina, niacyna, witaminy B6 i C.
Liofilizowane owoce można spożywać wprost z opakowania. Świetnie nadają się także do m.in.: owsianki, lodów, ciast, naleśników, herbaty oraz do dekoracji wypieków i deserów.
Liofilizacja to proces usuwania wody z owoców. Poprzez zamrożenie ich w temperaturze -50°C z udziałem obniżonego ciśnienia. Następnie przeprowadzana jest sublimacja kryształków lodu, która polega na przechodzeniu lodu natychmiast w parę wodną, z pominięciem fazy stanu ciekłego. Kolejny etap to dosuszanie w temperaturze 40-50°C.
Uwaga! Chrupiące owoce, ze względu na poddanie liofilizacji, są wrażliwe na wilgoć i polecamy trzymać je w szczelnie zamkniętym opakowaniu bez dostępu powietrza. Dzięki temu dłużej zachowają swoje właściwości.
Tabela wartości odżywczych w 100g.
Wartość energetyczna |
1529 kJ/361 kcal |
Tłuszcz |
1,2 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone |
0,2 g |
Węglowodany |
77,7 g |
Cukry |
58,6 g |
Błonnik |
9,2 g |
Białko |
5,3 g |
Sól |
0 g |
*Referencyjna wartość do spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (2000 kcal/8400 kJ).
Składniki:
100% liofilizowana truskawka.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać sezam, różne orzechy oraz zboża zawierające gluten.